Wednesday, January 29, 2014

KULIT BERTAMBAH SIHAT & CHANTHEK DER..!!

Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah, diberi kesihatan yang baik untuk menulis entry blog lagi buat kali ini. Semoga hari ini lebih baik dari semalam hendaknya dan begitulah seterusnya.

Post untuk kali ini adalah, aku nak kulit cantik dan sihat.. tapi malas la nak pakai produk cosmetic bagai...

Ok, first of all, apa yang kita paham tentang kulit sihat nie..kalau menurut pandangan saya, kulit sihat ini adalah kulit yang tak kering, tak menggulupas, tak kusam, bersih dan tak banyak ragam (tak byk jeragat dan jerawat la).


BILA TENGOK MUKA MACAM MANIS JE..MACAM BERSIH JE...!!


Jangan anda ingat bahawa wanita sahaja yang menjaga kulit, lelaki zaman sekarang juga pentingkan penjagaan kulit. Bila saya bercakap perihal kulit, tidak semestinya ia merujuk kepada kulit muka semata-mata, tempat lain pon ada kulit ye..

Memang sebenarnya banyak saje produk2 penjagaan kulit diluar sana. (saya guna nak hilangkan minyak di muka je..hehe..)...Daripada hilangkan jerawat jeragat, kulit menggelupas la, buang minyak la, dan macam2 lagi la...Tapi sape perasan or aware yang produk2 sebegini sebenarnya hanya merawat di bahagian luar sahaja??..

Sebenarnya apa yang saya cuba sampaikan adalah nutrisi2 yang diperlukan oleh kulit itu sendiri telah hilang dari tubuh anda..!!..  Nutrisi apa yang diperlukan oleh KULIT SANGAT TU..?!!...MACAM MANA BOLEH HILANG PLAK?..!!

Meh sini saya nak citer...adakah anda tahu bahawa satu daripada nutrient penting yang diperlukan oleh kulit anda adalah VITAMIN C..

APA KENE MENGENA VITAMIN C DENGAN KULIT PLAK NIE...?
Secara amnya, vitamin C nie membantu proses pembentukan kolagen. Kolagen nie adalah protein yang menyusun tubuh manusia. Kolagen nie adalah struktur yang terlibat dalam pembinaan otot dan kulit;gigi; sendi dan tulang. Kolagen itu sendiri asal daripada perkataan Yunani yang bermaksud LEKAT atau bersifat LEKAT.
So, senang citer..kepada pengamalnya akan mendapati kulit mereka semakin tegang , licin dan cantik, luka pon cepat sembuh.

MANA NAK DAPAT VITAMIN C NIE ERK??!!
Kebiasaanya, vitamin C nie ada dalam sayur dan buah-buahan yang kita makan. Contohnya, buah-buah citrus (oren, anggur, laici, kiwi, blackcurrent) dan sayur-sayuran (brokoli, capsicum, tomato, potato). Kita disuruh untuk makan sayur dan buah 5 kali sehari. 

Sebab apa???..!!.. Ini kerana vitamin C senang hilang dari tubuh kita melalui air kencing even suhu yang tinggi pon akan rosakkan vitamin C dalam badan. 

Kadar pengambilan vitamin C yang disarankan untuk tubuh badan adalah 500mg sehari. Ini bersamaan dengan makan 7 SETENGAH BIJI BUAH OREN. (mana nak dapat oii..!!..)


BOLEH MAKAN OREN TIAP-TIAP HARI KALAU SANGGUP LA!!!

TAK PAYAH SUSAH2 NAK BELI OREN TIAP2 HARI, MAKAN BENDE NIE PON DAH OK...BENDE APA TU??!!...SEMESTINYA...


SHAKLEE SUSTAINED RELEASE VITA-C

Makan apa?!!..Makan SHAKLEE VITA-C nie pon dah ok..SEBAB APA VITA-C SHAKLEE...meh sini nak cerita..

 APA ITU VITAMIN C SHAKLEE ??!!

  • Kandungan vitamin C yang amat tinggi
  • Sistem pelepasan berkekalan dalam menyalurkan vitamin C yang menyamai kandungan satu setengah biji buah oren untuk setiap jam selama lima jam.
  • Formulasi yang membantu mengekalkan pertahanan antioksida secara semulajadi, kekuatan sel, kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah.


FUNGSI VITAMIN C..?!!
  • Selain membantu pembentukan kolegan, Vitamin-C juga menjaga salur darah supaya tidak mudah pecah disamping membantu proses metabolisma kolesterol (proses pembentukan asid hempedu yang penting dalam proses pemecahan lemak).
  • Detoksifikasi. Vitamin C berupaya menyerap bahan logam seperti plumbum,arsenik, toksik2 supaya tidak membahayakan buah pinggang untuk filter dan menjadikan bende2 lagi mudah untuk dinyahkan.
  • Berperanan dalam pengeluaran hormone antistress dan interferon (hormone fungsi imune).
  • Membersihkan darah. (serap bende2 yang tak elok spt raksa, arsenik). Perokok disarankan ambil vitamin C untuk elak buah pinggang mengalami kerosakan yang teruk.
  • Elak penyakit Skurvi akibat kekurangan vitamin C. Penghidap penyakit ini akan mengalami pendarahan pada badan, lebam-lebam, gusi mudah berdarah dan gigi mudah tercabut.

SIAPA PERLUKAN VITAMIN C??!!
  • Mereka yang mahu kulit licin,tegang dan cantik
  • Perokok
  • Mereka yang mudah stress (stress hancurkan vitamin C dalam badan)
  • Orang yang mahu tingkatkan sistem imune dalam badan (elak selsema)
  • Orang yang makan pil perancang (pil perancang serap vitamin C)
  • Orang yang kena penyakit eczema (masalah kulit di kalangan bayi & kanak-kanak)

KENAPA PERLU VITAMIN C??..!!
  • Anti-oksidan (anti-penuaan, melawan radikal bebas, kurangkan kerosakan badan akibat kimia dan toksik)
  • Rawat asthma, resdung, eczema
  • Perlu untuk memperbaiki tisu & pembesaran
  • Perlu untuk rawat luka, baiki rawan, tulang dan gigi

KESAN KEKURANGAN VITAMIN C??..!!
  • Mudah selsema, demam dan mudah stress
  • Kulit kelihatan kering dan bersisik
  • Tapak kaki keras dan kasar
  • Mudah bersin
  • Luka lambat sembuh
  • Wajah nampak tua berbanding umur
  • Mudah dapat ulcer dan penyakit skurvi.

So, rasanya dah jelas la kenapa kita perlukan vitamin C ye...banyak sangat manfaatnya. Bukan saje dapat kulit segar sihat cantik tegang licin tapi ada manfaat laen lagi ye.


APA??!!...VITAMIN C SHAKLEE MAHAL??..!!..(JOM KIRA..)
1 BOTOL (180 TABLETS || 6 BULAN) = RM 92.50
RM 92.50 / 6 Bulan = RM 15.40 Sebulan
RM 15.40 / 30 Hari = RM 0.51 Sehari

AIK...??!!..50 Sen PON MAHAL...NAK LAGI MURAH??..!!!.. CONTACT SAYA DER...SAYA BAGI HARGA BAIK PUNYA....!!..


~terima kasih kerana sudi baca, semoga bermanfaaat~

#sentiasapositifdanberusaha #niatnakshareje

*p/s : apa yang ditulis lebih dekat dengan penulisnya sendiri, dan jika tidak menyusahkan boleyh la tolong like dan share ye*

Ingin Mendapatkan Supplement Yang Sesuai Untuk Anda dan Keluarga?!

Ingin Menjana Pendapatan 4-5 Angka Sebulan Dengan Hanya Duduk Di Rumah?!

Hubungi Rahishan Untuk:-


FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY with SHAKLEE..!!
Rahishan Ramlee
Shaklee ID : 1100102
rahishan92@gmail.com
013-5964600 (Call,SMS,WhatsApp)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...