Sunday, January 26, 2014

NAK CARI B-COMPLEX.!!

Assalamualaikum w.b.t;

Alhamdulillah, semoga hari ini lebih baik daripada semalam hendaknya dan begitulah seterusnya.

Untuk entry kali nie, "Aku Nak Cari B-Complex?"..Kat mane yer..

So,first of all, what is B-complex?
Secara umumnya, B-complex adalah vitamin-vitamin yang terdiri daripada B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 and B12. Setiap vitamin ini mempunyai fungsi-fungsi yang tersendiri. (Nanti saya citer secara details ye fungsi2nye..)

So,where can I get all this Vitamins?
BANYAK BENDE NAK KENA MAKAN NIE..!!


Sebenarnya, vitamin-vitamin nie terdapat dalam banyak sayuran2 hijau (bayam,kubis dan sbgainya), telur, susu,brokoli, biji-bijian, daging merah, ikan, gandum, kacang, buah-buahan, keju dan macam2 lagi la.

Ada banyak kelebihan jika kita consume vitamin-vitamin B-kompleks nie sebenarnya. Contohnya, badan akan lebih segar, tak mudah letih, bantu meningkatkan pemikiran dan banyak lagi la. (Nanti saya sambung citer lagi).

Tapi persoalannya, larat ke kita nak makan berbagai-bagai makanan nie semata-mata untuk mendapatkan vitamin2 B-complex nie kan..!!

So,disini saya nak cadangkan satu makanan tambahan untuk anda yang memenuhi semua keperluan vitamin B-Kompleks untuk badan anda.


VITAMIN B-COMPLEX SHAKLEE

So, apa yang bagus sangat vitamin B-Kompleks Shaklee nie?. (Saya dah mudahkan untuk anda dalam gambarajah di bawah nie)

BRIEFLY ABOUT SHAKLEE B-COMPLEX VITAMIN
Walupon dah ada mindmap nie, saya tetap akan cerita dengan lebih details yer supaya lebih paham dan nampak fungsinya.


APA ITU VITAMIN B-COMPLEX SHAKLEE
  • Vitamin B-complex Shaklee mengandungi kesemua 8 jenis Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan anda bagi menggantikan nutrisi vitamin B yang hilang untuk membantu menguatkan jantung,peparu dan organ-oragan penting yang lain.
  • Mempunyai sistem penyaluran zat makanan berpaten untuk meningkatkan penyerapan nutrien penting seperti acid folik. Asid folik dapat membantu wanita mengurangkan risiko melahirkan anak terencat akal atau masalah kecatatan saraf tunjang.

FUNGSI DAN KANDUNGAN VITAMIN B-COMPLEX
  • Vitamin B1(Thiamine)~ mengurangkan kelesuan, keresahan, mempertingkatkan kecerdasan mental, melancarkan peredaran darah, meningkatkan stamina badan,  menyihatkan sistem pencernaan dan memperbaiki metabolisma
  • Vitamin B2(Riboflavin)~ mengurangkan keletihan mata, katarak, jangkitan lidah, membantu mengaktifkan vitamin B6 dan asid folik.
  • Vitamin B3(Niacin)~ mengurangkan pengaliran kolestrol di dalam darah, memperbaiki kesihatan kulit, rambut, sistem pencernaan dan mengelakkan depresi. 
  • Vitamin B5(Kalsium Pantotenat)~mengurangkan stress fizikal dan mental,  membantu mengurangkan penuaan pramatang
  • Vitamin B6(Pyridoxine)~ penting dalam proses asid amino, mengawal serotonin di dalam otak (ketidakseimbangan menyebabkan depresi), mengurangkan senggugut, menenangkan emosi,  mengurangkan kekejangan otot dan sebagainya
  • Vitamin B12(Cabolamin)~ meningkatkan selera makan, memperbaiki tindak balas saraf, mengelakkan anemia, keletihan, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, fokus dan keupayaan seksual
  • B7(Biotin)~ membantu B Complex menjadi lebih efektif, mengurangkan rabun, rambut beruban, eczema dan keradangan kulit.
  • B9(Asid Folik)~ kesihatan fetus, kurang risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, stres, ulser mulut dan sebagainya 

SIAPA YANG PERLUKAN VITAMIN B-COMPLEX SHAKLEE.

  • orang yang selalu terdedah kepada sinaran matahari
  • orang yang selalu hilang fokus dalam kerja yang dilakukan
  • mereka yang ada kencing manis, tekanan daarah tinggi, migrine
  • orang nak jaga kecantikan tubuh badan dan ingin nampak cantik serta muda
  • wanita yang mengandung dan menyusukan anaknya


KENAPA PERLUKAN VITAMIN B-COMPLEX SHAKLEE
  • Lengkap dengan sumber2 vitamin B yang diperlukan oleh badan
  • Sapa yang tak suka sangat makan sayur atau buah-buahan, makan vitamin nie je senang
  • Mencukupkan vitamin B dalam badan anda
  • (Kanak-kanak) Membantu pertumbuhan dalam tubuh; meningkatkan keupayaan berfikir;beri tenaga tambahan
  • (Remaja) Badan cergas; kurangkan stress; tingkatkan fokos ; rambut lambat beruban
  • (Wanita Hamil) Cegah kekurangan sel darah merah; badan lebih cergas; asid folik membantu perkembangan kandungan

KESAN KEKURANGAN VITAMIN B-COMPLEX SHAKLEE
  • Badan mudah merasa letih dan lesu
  • Senang hilang fokus
  • Susah tido (amnesia)
  • Depression dan Murung plus cepat sensitif dan terasa

So, InsyaAllah, vitamin B-kompleks Shaklee nie memang dapat membantu badan kita untuk berfungsi dengan lebih baik..

APA??!!..VITAMIN B-COMPLEX SHAKLEE MAHAL??..JOM KITA KIRA SAME-SAME..

1 BOTOL (120 TABLETS || 4 BULAN) = RM 53.75
RM 53.75 / 4 Bulan = RM 13.44 Sebulan
RM 13.44 / 30 Hari = RM 0.45 Sehari

So,senang citer kan...sehari cuma belanja 50 sen je untuk satu tablet B-kompleks nie....MURAH LA TU...!!!...Plus, sebotol boleh tahan 4 Bulan, berbaloi-baloi la tu..!!

NAK DISKAUN LAGI??...KENE LA CONTACT SAYA DERR..SAYA BAGI HARGA MEMBER2 JE...!!!..



~terima kasih, semoga bermanfaaat~

#sentiasapositifdanberusaha #niatnakshareje

*p/s : apa yang ditulis lebih dekat dengan penulisnya sendiri, dan jika tidak menyusahkan boleyh la tolong like ye*



Ingin Mendapatkan Supplement Yang Sesuai Untuk Anda dan Keluarga?!

Ingin Menjana Pendapatan 4-5 Angka Sebulan Dengan Hanya Duduk Di Rumah?!

Hubungi Rahishan Untuk:-


FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY with SHAKLEE..!!
Rahishan Ramlee
Shaklee ID : 1100102
rahishan92@gmail.com
013-5964600 (Call,SMS,WhatsApp)

2 comments:

  1. Pm2. Saya nak sebotol. Nak diskaun member dengan diskaun bakal roomate. :3

    ReplyDelete
  2. Boleh2..tak ada masalah...terima kasih kerana sudi pm saya yer..saya bagi harga BAIK PUNYER..!!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...