Tuesday, February 25, 2014

AKU DAN SHAKLEE..!!


Assalamualaikum w.b.t;

Alhamdulillah, masih bernafas lagi untuk menulis entri buat tatapan umum.

Untuk entri kali ini, suka untuk saya berkongsi mengenai apa yang saya rasakan selepas mencuba sendiri produk-produk Shaklee.

CUBA DULU, YAKIN TERBAIK, BARU KONGSI KEBAIKANNYA..


Satu daripada sebab musabab kenapa saya suka sangat produk-produk Shaklee kerana ianya SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI. Plus ianya MURAH dan MAMPU MILIK. (Sila click untuk entri 'Kenapa Shaklee Bro!!')

Satu perkara penting yang perlu dititikberatkan adalah keyakinan anda sendiri terhadap sesuatu produk sebelum anda menggunakan atau berniaga produk tersebut. 

Secara logiknya, jika anda berniaga apa-apa jenis produk sekalipon, anda mestilah YAKIN bahawa produk anda adalah yang terbaik. Jika anda rasakan ianya tidak baik bagi anda, tetapi anda berhasrat hendak menjualnya juga, pastinya sukar.

Kerana apa??.. Anda sendiri tidak yakin dengan produk anda, bagaimana anda mahu memberi keyakinan kepada orang lain..betul tak?!!..


MACAM MANA NAK YAKIN DENGAN PRODUK..


Mudah sahaja, anda cuba lah dahulu produk itu. Lihat sendiri kesannya, baru boleh tahu sama ada benar atau tidak apa yang dikatakan orang dengan produk tersebut.

Kebiasaanya, jika orang tidak menghebohkannya, mungkin sesuatu produk itu tidak la sebagus mana, tetapi jika seringkali kita mendengar akan perihalnya, kecoh disana sini, pastinya orang dah yakin dengan produk itu. Sebab itu orang berani share kan. 

Contohnya, macam SHAKLEE la, pelbagai vitamin ada untuk membantu meningkatkan kesihatan. Sebab itu saya pon berani nak share pengalaman saya menggunakan SHAKLEE.


SAYA GUNA SET OPTIMUM HEALTH JER..!!


Untuk meningkatkan keyakinan saya terhadap produk SHAKLEE, saya pon cuba la satu jenis vitamin dahulu. Saya cuba satu vitamin asas untuk tubuh badan iaitu VITALEA MULTIVITAMIN. 

Secara amnya, VITALEA MULTIVITAMIN berfungsi untuk:
  -> Memberi tenaga tambahan
  -> Meningkatkan kecerdasan mental & ketahanan daripada jangkitan
  -> Menyokong fungsi penghadaman dan selera makan


Saya decide untuk cuba VITALEA sebab saya nie mudah terasa letih. Tambah-tambah jika asyik menghadap monitor untuk buat design for oil platform. Dari pagi sampai la ke petang. Memang mencabar walaupon depan monitor je .(Cer tengok kat bawah kalau tak percaya)



Secara jujurnya, saya makin Vitalea Multivitamin sebab nak bagi tambah tenaga. Tak de la rase letih sangat kan. Lambat sikit effect Vitalea nie bagi saya sebenarnya. Pada pendapat saya, mungkin kerana badan kita masih tak biasa dengan vitamin nie..sebab itu ianya takes times untuk nampak kesannya.

Alhamdulillah, selepas hampir 3 hari pengambilan Vitalea setiap pagi selepas breakfast, dah start nampak kesannya. Jikalau dulu, jam 10 dan 11 pagi adalah waktu kritikal untuk menahan letih-letih badan. Rasa lesu je. Tambah-tambah tengahari, memang out la.

Tapi alhamdulillah, dah bertambah segar selepas pengambilan Vitalea. Ada tenaga ekstra untuk jadi rajin sikit. (hehe...rajin la jugak.!!)

Dah jatuh cinta dengan Vitalea, kita pon nak cuba la pulak Vitamin B-COMPLEX Shaklee. 


Bawak ke office lagi tu, siap letak atas meja B-Complex Shaklee. Selalunya, saya akan makan satu tablet selepas lunch. B-Complex memang terkenal untuk menghilangkan mengantuk dan lesu mata.


Manfaat lain B-COMPLEX SHAKLEE adalah:
  -> Menukar makanan kepada tenaga
  -> Menggalakkan kesihatan jantung, metabolisma tenaga dan replikasi DNA yang sihat
 -> Mengurangkan simptom kemurungan dan tekanan
 -> Meningkatkan fungsi otak


Makan B-Kompleks memang beri effect straight away bagi saya. Lepas lunch, kebiasaannya mestilah mata mudah lesu dan senang hilang fokus apabila buat kerja kan. Kan baru lepas lunch..memang rasa berat je mata tu.

Tapi dengan izin Allah, B-Kompleks sebenarnya membantu sedikit sebanyak terhadap tahap konsentrasi saya. 

Apabila asyik tengok monitor dari pagi ke petang hari-hari, memang tak dapat lari la perasaan mengantuk dan lesu mata tu. Tambah-tambah, jika nak lihat susur alur pipeline pada drawing, memang kena fokus habis lah. Jika tak, silap drawing, susah pulak nanti.

FOKUS TENGOK DRAWING PIPELINE TU..

Apabila dah baca dan research perihal Shaklee nie, tahu pulak yang Vitalea lagi elok jika diambil bersama-sama dengan Vitamin C.

Sebab apa??!!.. Vitamin C sebenarnya menyediakan medium acidic for iron (Fe). Ini akan menyebabkan iron (Fe) berfungsi dengan lebih baik untuk mengangkut lebih banyak oksigen dan membawanya dengan lebih effisien ke seluruh sel-sel badan.  (Recall : Hemoglobin adalah sel darah merah yang mengandungi iron untuk proses pengangkutan oksigen).

Baru badan bertambah segar..!!..Sebab oksigen dipam keseluruh badan dengan lebih effisien...

Tanpa berlengah lagi, terus dapatkan vitamin C laa..


Lengkapkan diet harian dengan Vitamin C. Secara jujurnya, saya amik Vitamin C sebab nak jaga gusi. Tapi baru tahu bahawa jika vitamin C diambil bersama-sama dengan Vitalea, akan jadi lagi awesome. 

Saya tahu Vitamin C sebenarnya mampu melekatkan atau bind sel-sel dalam badan. Ini kerana Vitamin C membantu penghasilan kolegan dalam badan. Kolegan inilah yang membantu merapatkan sel-sel.

Saya perasan akan perkara ini sebenarnya. Jika dulu, setiap kali saya gosok gigi, pastinya gusi saya akan berdarah. Malah, kekadang apabila berkumur-kumur pon, gusi boleh mengeluarkan darah.

Alhamdulillah, selepas hampir seminggu mengambil Vitamin C, dah nampak akan kekurangan tahap keluar darah pada gusi. Senang cerita, dah tak berdarah dah gusi saya sekarang nie apabila gogok gigi..Seronok sangat..!!

Alang-alang dah cerita perihal vitamin C nie, antara kebaikan lain vitamin C adalah:
  -> Anti-oksidan semulajadi
  -> Mengekalkan integriti sel
  -> Menggalakkan gigi, gusi, tulang, otot dan salur darah supaya sihat
  -> Menolong mengurangkan simpton alergi


Alhamdulillah, sekarang nie dah macam perkara wajib untuk ambil Vitalea dan Vitamin C selepas breakfast. Lepas lunch ambil B-Complex sebiji. Stay focus and sharp.

Sekarang, saya suka berkongsi perihal produk-produk Shaklee kepada orang lain. Saya nak share akan kebaikannya. Sebab saya sendiri dah rasa kesannya. Biar orang lain juga merasa akan kebaikannya.

SHAKLEE SET OPTIMUM HEALTH memang sesuai diambil oleh setiap lapisan umur. Vitalea Multivitamin diambil bersama-sama dengan Vitamin C untuk hasil yang lebih baik, ditambah pula dengan B-Complex..memang mampu meningkatkan kesihatan secara menyeluruh ketahap optimum.

THORBAIKK..!!


InsyaAllah, saya akan terus berkongsi dengan anda semua tips-tips dan cerita-cerita mengenai kejayaan, perniagaan, kesihatan,motivasi dan sebagainya dalam entri-entri akan datang. Apa yang penting adalah hidup kita memberi manfaat kepada orang lain. (^_^)V 

Jemput add saya sebagai friend anda di FB. Saya suka berkawan dan berkenalan dengan anda yang semestinya juga mahu berjaya. Saya pon memang suka dikelilingi oleh orang-orang yang positif dan berjaya.


~~terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog saya, dan jika anda merasakan anda mendapat manfaat daripada entri ini, dipersilakan untuk tekan button FB LIKE di bawah..ataupon boleh tekan butang SHARE di sebelah kiri entri ini..

semoga dengan sedikit perkongsian ini mampu memberi inspirasi kepada anda, jika bukan anda, insyaAllah bermanfaat untuk rakan-rakan anda yang laen..Terima Kasih kerana sudi baca dan akhir kata... Assalamualaikum~~

#sentiasapositifdanberusaha #niatnakshareje
*p/s : apa yang ditulis lebih dekat dengan penulisnya sendiri*

Ingin Mendapatkan Supplement Yang Sesuai Untuk Anda dan Keluarga?!


Ingin Menjana Pendapatan 4-5 Angka Sebulan Dengan Hanya Duduk Di Rumah?!

Hubungi Rahishan Untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY with SHAKLEE..!!
Rahishan Ramlee
Shaklee ID : 1100102
rahishan92@gmail.com
013-5964600 (Call,SMS,WhatsApp)

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...