Saturday, March 1, 2014

AIR KOSONG PON BANTU TURUN BERAT BADAN KER??


Assalamualikum w.b.t;

Alhamdulillah, baru-baru ini ada orang tanya saya macam mana nak kurus. Saya mencadangkan supplement Shaklee yang membantu memecahkan lemak dan kolesterol seperti Lecithin dan Omega Guard.

Tetapi, saya ada terbaca juga tentang kelebihan air kosong dalam membantu proses menguruskan badan. Jadi, saya rasa baik saya kongsikan perkara ini kepada semua.


USAHA TIDAK NAMPAK HASIL


Sedar atau tidak, sebenarnya ramai yang memang mengalami masalah berat badan. Kekadang, ramai yang berusaha untuk mengurangkan berat badan dengan cara exercise dan menggunakan supplement.

Tapi setelah berusaha bersungguh-sungguh, malah ada yang merasakan tiada kesan terhadap perubahan berat badan mereka. Perkara yang baru juga saya tahu ini telah merubah persepsi saya terhadap cara untuk menguruskan berat badan selain daripada exercise dan supplement.

Caranya adalah dengan kerap minum air kosong. Air kosong yang pure. Macam senang jer, macam mudah jer kan..


KURANG AIR TINGKATKAN JUMLAH KOLESTEROL DALAM BADAN



Siapa sangka sebenarnya, apabila sel-sel badan anda kekurangan air, badan anda akan menghasilkan lebih banyak kolesterol. Kenapa..?. 

Ini kerana, secara logiknya, apabila sel-sel kekurangan air, ia akan menghantar signal kepada otak anda supaya menghasilkan lebih banyak kolesterol. Hal ini kerana, lapisan kolesterol akan mengurangkan kadar kehilangan air daripada badan.

Kita berusaha untuk membuang kolesterol sebenarnya, tetapi apabila badan kekurangan air, automatik tahap kolesterol akan meningkat. Memang parah dan sia-sia sahaja rasanya usaha kita exercise tu.

Apa yang best lagi adalah, apabila badan anda kurang air, secara langsung sel-sel badan akan kekurangan tenaga. Apabila tenaga merosot, sel-sel akan menghantar signal kepada otak untuk menyuruh kita makan. Apabila dah makan, paham-paham sahajalah.

Makan pula makanan macam kat bawah nie kan, memang makin banyak la kolesterol dalam badan. Dah la badan hasilkan kolesterol, kita pergi tambah lagi kolesterol dalam badan. Nak tak nak, terpaksa la gemuk atau naik berat badan tu.


Apa yang kita perlukan sebenarnya.?. Sel-sel badan kita perlukan air sebenarnya untuk pulihkan kembali tenaga kita. Tetapi kita telah tersalah anggap dan merasa letih kerana lapar. Jadi, kita pon makan la kan walhal kita perlukan air sahaja..


AIR BANTU METABOLISMA


Apa yang menarik lagi adalah, jika anda kerap minum air kosong, ianya membantu proses metabolisma (proses pembakaran lemak) dengan kadar lebih pantas. Yela, kan air kosong sahaja, tiada benda-benda yang masuk dan boleh menyebabkan kita gemuk.

Jadi, perkara terbaik yang perlu kita lakukan adalah dengan memperbanyakkan minum air kosong secara berterusan. Disarankan 8 gelas untuk individu normal dan sekurang-kurangnya 3 liter lebih untuk mereka yang mempunyai berat badan melebihi 75 kg.

Tetapi apabila membicarakan perihal air kosong nie, saya juga paham bahawa bukan ramai yang suka minum air kosong nie. Yela, air kosong itu bukannya "kosong" pon secara logiknya.

Air kosong tidak "kosong" sebenarnya. Ada macam-macam keladak, klorin, karat dan yang lebih ekstreme lagi ada tanah mungkin (warna kekuningan gitu). Sad truth..

Kalau nak diikutkan, memang suka jer saya nak minum air mineral dalam botol yang boleh dibeli dengan harga RM2 tu. Tapi apabila difikirkan balik, tak kan hari-hari nak beli air mineral kan. Memang "botak" la kan..Hehe..

Jadi, ada orang berkongsi satu jalan penyelesaian yang memang terbaik untuk menyelesaikan masalah air kosong yang tak berapa nak "kosong" nie.


SHAKLEE WATER PITCHER


Jadi, solusi yang dikongsikan adalah dengan menggunakan jug special with filter seperti dalam gambar di atas. Selain terbukti secara klinikal, air tapisannya boleh diminum terus walaupun ambil secara terus daripada air paip. Senang sangat.

Rasanya pon sedap. Fresh and pure. Kena pulak air yang dibuat dari jug ini digabungkan bersama-sama ais yang dihasilkan daripada tapisan air jug ini..minum pulak pada waktu panas macam tu..memang segar la anak tekak kan..best je rasa..

Teman saya dah beli satu. Satu set hanya RM300+ sahaja. Terdapat 4 filters (3 + 1). Setiap satu filter boleh digunakan untuk 80 gelen air. Lebih kurang 1280 gelas la. 

Jika sehari disarankan minum 8 gelas air kosong, kiranya satu filter boleh tahan sampai 160 hari (1280 bahagi 8). Jadi, 4 filters boleh tahan hampir 2 tahun. Berbaloi jugak tu.

Once 4 filters dah habis guna, boleh beli filter secara berasingan. Lagi murah.

Jadi, kepada mereka yang berminat dan teringin untuk menikmati sendiri air pada rasa terbaiknya dan ingin ucapkan selamat tinggal kepada rasa keladak, karat paip dan air tanah pada harga yang memang mesra pengguna..boleh hubungi saya di 013-5964600 yer..

InsyaAllah, saya akan bantu anda sebaik mungkin untuk mendapatkan DISKAUN MAXIMUM dengan menggunakan ID saya.


SEDIKIT FAKTA MENGENAI AIR KOSONG..




Credit to MEMOLITION

InsyaAllah, saya akan terus berkongsi dengan anda semua tips-tips dan cerita-cerita mengenai kejayaan, perniagaan, kesihatan,motivasi dan sebagainya dalam entri-entri akan datang. Apa yang penting adalah hidup kita memberi manfaat kepada orang lain. (^_^)V 

Jemput add saya sebagai friend anda di FB. Saya suka berkawan dan berkenalan dengan anda yang semestinya juga mahu berjaya. Saya pon memang suka dikelilingi oleh orang-orang yang positif dan berjaya.


~~terima kasih kerana sudi berkunjung ke blog saya, dan jika anda merasakan anda mendapat manfaat daripada entri ini, dipersilakan untuk tekan button FB LIKE di bawah..ataupon boleh tekan butang SHARE di sebelah kiri entri ini..

semoga dengan sedikit perkongsian ini mampu memberi inspirasi kepada anda, jika bukan anda, insyaAllah bermanfaat untuk rakan-rakan anda yang laen..Terima Kasih kerana sudi baca dan akhir kata... Assalamualaikum~~

#sentiasapositifdanberusaha #niatnakshareje
*p/s : apa yang ditulis lebih dekat dengan penulisnya sendiri*

Ingin Mendapatkan Supplement Yang Sesuai Untuk Anda dan Keluarga?!


Ingin Menjana Pendapatan 4-5 Angka Sebulan Dengan Hanya Duduk Di Rumah?!

Hubungi Rahishan Untuk:-

FREE CONSULTATION
BEST PRICE and
BUSINESS OPPORTUNITY with SHAKLEE..!!
Rahishan Ramlee
Shaklee ID : 1100102
rahishan92@gmail.com
013-5964600 (Call,SMS,WhatsApp)


No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...