Wednesday, October 22, 2014

BERMAIN BOLING BERSAMA GENG-GENG ELEKTRIKAL & ELEKTRONIK


Assalamualaikum w.b.t,

Entri kali ini berkisarkan geng-geng Elektrikal dan Elektronik (EE). Suka untuk saya mengabdikan memori manis bersama-sama geng-geng EE ketika bermain boling pada Khamis lepas (16 Oktober 2014). Saya rasa inilah kali pertama geng-geng EE setuju untuk bermain boling bersama-sama.

Walaupon bukan semua yang dapat menghadirkan diri, tetapi sebahagian ini sudah cukup gamat dan meriah semestinya.


PENENTUAN AHLI KUMPULAN



Dengan menggunakan teknologi "whatsapp", perancangan adhoc (last minute plan) untuk bermain boling bersama-sama telah dilakukan dalam group. Walaupon adhoc, tetapi masih boleh mengumpulkan seramai 20 orang.

Apabila telah selesai bertanyakan avaibility, maka 20 pelajar yang berkesempatan untuk bermain boling ini telah dibahagikan secara rawak untuk menentukan ahli kumpulan.

Terdapat 4 kumpulan yang terdiri daripada 5 orang. 4 kumpulan ini pula kemudian dikehendaki untuk memilih warna tema baju supaya seragam. Mari lihat gambar dengan ahli kumpulan masing-masing.

TEAM BELANG-BELANG

TEAM BIRU

TEAM HITAM

TEAM PURPLE

MAKA PERMAINAN PON BERMULA

MUKA HAPPY JER TU...


Maka selepas semua siap sedia, wakil setiap kumpulan pon membuat balingan. Dek kerana harga yang murah untuk para pelajar iaitu RM3.50 dan sewa kasut RM 2, maka kami semua pon bersetuju untuk bermain 3 game.

Jom lihat beberapa aksi-aksi menarik abang dan kakak final year bermain boling.

READY, SET, GO - SHAN dan REN

BOLA BOLING DIBALING.. - SHAN dan REN lagi

MENONTON DENGAN GEMBIRANYA..

SENYUM YER..

MACAM COMEL JER...

ON THE GO..

BAJET SUNGGUH...

APABILA ABANG BESAR SENYUM..

SEDIA BALING BOLA - DHIYA

GEMBIRA BERSEMBANG..

SAMBIL BERSORAK-SORAK..

MUKA SENYUM JER...

Baling Jangan Tak Baling.. - CHE PUT

Oish Laju Bebenor... - REN

Ayuh Kita Strike.. - BLACK depan WAN Belakang

Sampai Berbongkok-Bongkok - WAN

Sopan Je Tengok.. -FIQ

Sasaran Kena Tepat.. - DHIYA

Bila Bola Nak Kena Pin nie...^_^ - FIQ

"Boleh Strike Nie...." - BARIEAH
Amboi, Gaya Bukan Main..Macam Nak Terjatuh Jer tu.. - SYEREEN, REN & CHE PUT

Aim Betul-Betul... - HAFIZ

Abang Nie Jenis Baling Spin Jer... -SYAFIQ

Bongkok Sangat Tu Bang oiii.. -HAFIZ

Gaya Lemah Gemalai Gitu... - MAD

Target - ZUL

SEMPOI JER - AMIN

Baling Seirama - RUSYDI & ZUL

Nampak Macam Sepak Pon Ada Juga Bola Tu - AIZAM

Melihat Dengan Penuh Harapan

"Harap-Harap Kena Laa" - NAILY

Gaya Baling Tersendiri - Sipook

CHEPUT - Baling Dengan Penuh Gaya

SIPOOK - Punya Turn Pula..

BARIEAH - "Janji Tak Masuk Longkang Sudah"

"Strike Ke tak Nie, Debarnya" - CHE PUT

HAKIM mengajar SYEREEN Baling

dan SYEREEN pon Baling..

Suka Sangat Buat Piece..

REN dan HAFIZ beraksi..


Yang Penting Gaya Tu, Strike Ke Tak Belakang Kira - SHAN

Penonton Wanita..

Penonton Lelaki Pula...

Suka dan Menyorak Kebisingan...

HAKIM dengan Gayanya tersendiri..

ACAP mengajar SYEREEN pula..

HAFIZ dan SYEREEN...

Gamat Tempat Bermain Boling...

Gembira Apabila Semua Selesai...
Sambil bermain juga, kami disajikan dengan "Jelly Ais Durian Belanda". Terima kasih kepada insan yang sudi menyediakan makanan sampingan kepada kami semua. Muka-muka kecerian dapat makan jelly ais ini dapat dilihat dibawah:









KEPUTUSANNYA..?..KUMPULAN MANA YANG MENANG...!!

SCOREBOARD
Selepas semuanya selesai, kini tiba masanya untuk kita melihat bilangan jatuhan pin bagi setiap ahli kumpulan. Kumpulan yang menang semestinya kumpulan yang memungut jumlah jatuhan pin yang paling tinggi.

TEAM BIRU - 1st Game

TEAM BIRU - 2nd and 3rd Game

TEAM BIRU - (sambungan)

TEAM PURPLE - 1st and 2nd Game

TEAM PURPLE - 3rd Game

TEAM BELANG-BELANG - 1st and 2nd Game

TEAM BELANG-BELANG - 3rd Game

TEAM HITAM - 1st Game

TEAM HITAM - 2nd and 3rd Game

TEAM HITAM - (sambungan)
Oh, Team Belang-Belang yang menang sebab jatuhan pin paling banyak secara total iaitu 1499 pin, diikuti dengan Team Purple (1261 pin), Team Biru (845) dan juga Team Hitam (824). Terbaik...


TERIMA KASIH KAKAK PENGANJUR


Terima kasih kepada gadis yang bertudung pink itu (Kak Atikah), kerana menyatukan kami semua geng-geng EE untuk bermain boling bersama-sama. Kalah menang belakang kira, yang penting adalah kebersamaan dan kesatuan diantara kami, para pelajar satu jurusan yang sama.

Terima kasih juga kepada semua geng-geng EE yang sanggup meluangkan masa anda untuk bermain boling bersama-sama. Diharapkan dikesempatan masa yang ada ini juga, kita dapat melakukan aktiviti-aktiviti lain yang boleh menyatukan kita semua.

FINAL YEAR FINAL SEMESTER ELECTRICAL AND ELECTRONICS STUDENTS UTP 2014
~Setakat ini dahulu untuk entri kali ini. Entri-entri throwback namanya. Dimana kenangan manisku bersama-sama rakan-rakan seperjuangan ku abadikan di ruangan blog aku. Boleh menjadi memori tatkala aku membacanya kembali dikemudian hari.

Terima kasih kepada mereka yang sudi berkunjung ke blog rahishan nie, terima kasih banyak-banyak. Alang-alang berkunjung kan, cer tekan butang like kat bawah tu. ^_^

Akhir kata, Assalamualaikum w.b.t dan berjumpa lagi di lain entri InsyaAllah~

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...