Friday, October 17, 2014

FUTSAL FINAL YEAR UTP 2014


Assalamualaikum w.b.t,

Alhamdulillah, masih diberi kesempatan untuk menulis entri terbaru untuk blog rahishan.com nie. Jikalau entri sebelum ini menceritakan perihal futsal di kalangan pelajar wanita tahun akhir, kali ini tiba masanya untuk abang-abang final year pulak berentap.

Untuk entri kali ini, saya berhasrat ingin menjadikan entri ini seringkas mungkin dengan hanya meletakkan gambar-gambar yang diambil dan mungkin sedikit penerangan yang saya rasa penting sahaja.


KEJOHANAN FUTSAL FINAL YEAR LEAGUE UTP 2014 BERMULA


Seperti yang tertera dalam poster, kejohanan futsal ini melibatkan 6 jurusan yang terdapat di UTP iaitu Electrical and Electronics (EE), Chemical (CE), Petroleum (PE), Mechanical (ME) , Petroleum Geoscience (PGS) dan juga Civil (CV). Walaupon ada 6 jurusan, tetapi terdapat 10 pasukan bertanding sebenarnya. Selain daripada jurusan PGS dan CV, semuanya menghantar dua pasukan untuk mengambil bahagian.


Bagi memeriahkan lagi kejohanan, pihak penganjur telah memperkenalkan dua "hashtag" iaitu #FutsalFinalYear dan juga #FutsalJanTen supaya boleh digunakan di media sosial untuk mem"viral"kan lagi kejohanan ini dikalangan pelajar tahun akhir di UTP khususnya.

Mari kita lihat suasana ketika kejohanan dan gambar-gambar candid yang diambil :

Team EE Sedang Berlatih

Pihak Urusetia Menjaga Meja

Team EE Berkeliaran

Team EE Berwarna Oren

Team Chemical Berwarna Hijau

Team Mechanical Berwarna Merah

Project Manager Nak Beri Ucapan

PM Bagi Speech

Semua Pemain Khusyuk Mendengar Ucapan PM

Dari Belakang Tabir

Apabila Team Mechanical Berlatih

PM di Meja Urusetia

Kapten Pasukan Mendengar Taklimat Daripada Ketua Pengadil

Taklimat Oleh Ketua Pengadil Mengenai Peraturan

Team Civil Memanaskan Badan

Team Petroleum Berwarna Hitam - Memanaskan Badan

Team Civil Berwarna Biru

Team EE Bermesyuarat

Team Mechanical Menyusun Strategi

Team PGS berwarna Kuning Memanaskan Badan

Abang Yang Jaga Meja urustia

Pihak Urusetia Dengan Kerjanya

Team Mechanical Menyesuaikan Diri Di Court

Antara Penyokong dan Pemain Mechanical

Pemain EE Yang Terbaik

Ambil Gambar Dengan Urusetia

Coach pasukan EE

Perlawanan Chemical Menentang Petroleum

Team Chemical A dan B

Penyokong EE

Sebilangan Penonton Yang Menyaksikan Perlawanan Pertama

Masih Perlawanan Antara ME vs PE

Penyokong serta Pemain

Antara Penyokong Setia

Penyeri Majlis

Pemain EE lagi

Penyokong EE ke nie?

Team Mechanical Berehat Separuh Masa

Antara Pengadil Jemputan - Terima Kasih


Perlawanan EE vs CV

Perlawanan ME vs CE

Perlawanan EE vs CV

 Antara Skill Yang Ditunjukkan - EE vs CV 

EE vs CV

ME vs CE juga memang sengit

Separuh Masa Kedua - ME vs CE

EE vs PE (lagi)

Lagi Aksi EE vs PE

Antara Penyokong Dari Kalangan Wanita

PGS dan CE Beraksi

Percubaan Dari Tengah - PGS vs CE

Aksi PGS vs CE

Pemain ME

CE vs EE

Antara Barisan Penyokong

ME vs PGS

Lagi aksi ME vs PGS

Ada Diantara Pemain Yang Mengalami Kekejangan Otot

Di Meja Urusetia Yang Menguruskan Perlawanan

Sebelum Mula Perlawanan

Scoreboard Pasukan Selepas 3 Perlawanan

Antara Pengadil Yang Bertugas

Bercerita Sambil-sambil Berehat

Meja Urusetia Yang Sibuk

Antara Pemain EE

Pemain EE jer..

Ketua dan Penjaga Meja Urusetia

Pemain EE yang hensem - Amin Sahin

Dari Jauh Melihat Perlawanan

Selesai Perlawanan Pemain EE

Berehat Dengan Muka Keletihan
Biar gambar yang berbicara mengenai kejohanan ini. Jikalau saya nak ulas setiap perlawanan, memang panjang lebar la jadinya. Jadi, untuk keputusan perlawanan, ada dalam gambar di bawah.
Final Score Group A

Final Score Group B

Jadi, kedudukan selepas grouping stage adalah seperti berikut, boleh tengok jumlah points di bahagian kanan table:

Ranking Table After All Matches 



KEJOHANAN BERAKHIR ATAUPON BERSAMBUNG ?!!


Pengumuman Penting Oleh PM
Jikalau hendak diikutkan, kejohanan sepatutnya berlangsung selama dua hari. Apabila selesai sahaja perlawanan diantara pasukan yang sama kumpulan pada hari pertama, penetuan tempat pertama dan kedua akan dilangsungkan pada hari berikutnya.

Tetapi oleh kerana hujan yang begitu lebat turun pada hari kedua, kejohanan terpaksa melabuhkan tirai dengan pengumunan pasukan Chemical dan Petroleum sebagai Juara Bersama. Tahniah..!!

Namun begitu, masih ada ura-ura yang menyatakan perlawanan ini akan bersambung, tetapi bila masanya.......ataupon itu hanya khabar angin semata-mata...


TERIMA PIHAK PENGURUSAN YANG TERLIBAT

Postmortem Selepas Kesemua Perlawanan Berlangsung (Lampu Court Pon Dah Padam)
Saya sebagai salah seorang pemain serta komitee yang terlibat dalam urusan penganjuran kejohanan futsal antara pelajar tahun akhir UTP 2014 dengan ini mengucapkan ribuan terima kasih khususnya kepada semua komitee yang terlibat secara langsung ataupon tidak langsung.

Daripada anda sebagai Project Manager, Logistic, Urustia, Runner dan Penjaga Scoreboard, tahniah untuk anda semua. Tidak dilupakan kepada semua pemain, tahniah untuk anda semua dan tahniah kepada juara.

Antara nama-nama penting yang terlibat dalam pengurusan kejohanan futsal ini adalah :

1 - Arif Rashid (Project Manager)
2 - Fitry Shukor
3 - Zulrahimi Zamri
4 - Muhammad Zuhaili
5 - Zulkarnain Mokhtar
6 - Zuraimi Adzhar
7 - Shahrul Azrein
8 - (semua yang terlibat secara langsung ataupon tidak)

Saya juga sebagai wakil ingin memohon maaf khusunya daripada pihak pengajur jikalau sepanjang kejohanan ini ada perkara-perkara atau isu-isu yang tidak sedap didengar. Apa yang berlaku di court, biarlah ditinggalkan di court sahaja.

Tujuan kami hanyalah satu, iaitu mahu merapatkan bonding sesama pelajar lelaki berlainan jurusan. Itu sahaja..... Biarlah kita ada memori yang manis sebelum semua pelajar bergraduasi dan meneruskan hidup di alam kerjaya masing-masing. 

#FutsalJanTen #FutsalFinalYear #JanTenBonding

ASYIK LETAK GAMBAR ORANG JER..AKU PON NAK GAMBAR AKU JUGAK... ^_^Y

~Setakat ini sahaja entri untuk kali ini. Terima kasih kepada mereka yang sudi membaca blog rahishan.com ini. InsyaAllah, berjumpa kita dalam entri-entri akan datang..... ~

Assalamualaikum w.b,t ^_^Y 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...